Bieyrosli.essentialoil

Trusted Young Living Consultant

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest

English

We always want a happy life, but there are times when busyness makes the happiness we want to achieve difficult. But, with a few simple practices every day can definitely increase your level of cheerfulness.

From health practices like getting enough sleep and exercise to improving meditation techniques and goal setting, these joy practices are often found in their happy schedules. And the most interesting thing is, there are essential oils that can be used for each of those practices! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨✨Let’s start with the PPREMIUM STARTER KIT set which is really worthwhile and suitable for those who are new to the essential oil from Young Living. (You can see the starter kit set in the gallery).

??TOP ESSENTIAL OIL??

⭐LEMON⭐

Lemon is an essential oil produced by cold-pressed from the skin of Lemon. Skin is the most nutrient dense part of Lemon in terms of fat soluble phytonutrients and it is also rich in d-limonene which has high antioxidants in fighting cancer it is able to cleanse toxins from any part of the body and is widely used to stimulate lymphatic drainage, to rejuvenate energy, cleanse the skin and act as an insect repellent. (You can see the picture in the gallery)

⭐THIEVES⭐

Thieves have been proven to fight the virus. These thieves are indeed a recipe blended by bandits. At that time, many people died due to the “bubonic plague” but 4 bandits happily robbed the houses and graves of people who died due to this plague without being infected. After being investigated, finally the 4 bandits revealed the secret of the recipe of the “THIEVES Vinegar” who has saved many residents from the disease epidemic. (Refer image in gallery)

⭐LAVENDER⭐

Lavender is the most versatile and most popular essential oil in the world and can be used from babies to adults.

Want to know how Lavender eo can help you in your daily life?

✅ Physical pain: Slicing fingers with a knife when cutting food in the kitchen – rub with lavender EO

✅ Beauty tips: Mix eo lavender in shampoo. You can also mix a few drops of lavender eo on the moisturizer. for the face and skin to be smoother.

✅ Mentally exhausted after struggling with daily work, diffuse lavender to get a good night’s sleep. (Refer image in gallery)

⭐PEPPERMINT⭐

Those who are new to taming essential oils, must have this .. Confirm continue to fall in love .. Why? sebabbbb .. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️He is the one to focus on ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️He is for dizziness, nausea and vomiting ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️He is the one to get rid of drowsiness ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️He is the one for breathing relief ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️He is the one for stomach ache ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️He is the one for spoiled itch ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️He is the one to want to be fresh ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️He also wants to be thin ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
He swept everything .. who is he? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
must be PEPPERMINT ESSENTIAL OIL .. (Refer picture in gallery)

⭐RC⭐

This oil is not a ‘magic oil’, but can support any respiratory issue and boost the immune system. RC is one of the hot selling eo among parents who are beginning to realize the benefits and importance of Natural Products for their children.

❤️ To start a new day, feeling energized, energetic, and calm is very important .. With the aroma of this RC in Shaa Allah can stimulate our mental and physical .. (Refer picture in gallery)

⭐PURIFICATION⭐ ⠀⠀⠀

Who doesn’t want to use natural ingredients for the good of the whole house? Want to make fabric spray, air freshener, and get rid of bad smells, then Purification is one of the essential oils that should be tried. The aroma released by Purification is very fresh and pleasing .. very fresh .. (Refer the picture in the gallery)

⭐COPAIBA⭐

COPAIBA is a MAGNIFIER .. ?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
He helps other essential oils to give the effect of 2x the goodness of each essential oil .. Best right … For example, if you use Peppermint it doesn’t work, you can layer it with COPAIBA .. in Shaa Allah it works .. (Refer the picture in the gallery)

⭐PANAWAY⭐ ⠀

“Ouch .. back pain ..” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
“Lengunya bahu ni” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
“Leg pain” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Every day, there must be complaints like this, right? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Continue to reach this EO Panaway at that dull place .. or before going to bed, wipe this EO Panaway on the soles of your feet .. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
in Shaa Allah, wake up tomorrow morning, I don’t feel the lingering anymore .. I want to start a new day, I feel more excited .. ❤️ ?Pain ~ pain ~ go away ~ come again another day ~ ? (Refer picture in gallery)

⭐FRANKINCENSE⭐ ⠀⠀⠀⠀⠀

The King of Oils comes in the Starter Bundle Kit?

?? Helps for a more restful sleep

?? Calm your body

?? For radiant skin

?? Clear focused mind

?? For full body cell support

?? Good for uplifting, meditation & foundation

(Refer image in gallery)

⭐DIGIZE⭐ ⠀

Who likes to walk around looking for food? If you go on a trip, isn’t it possible to try food at people’s places? Then you will feel uncomfortable because all kinds of food enter your stomach, right? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
That’s why you shouldn’t leave Digize if you want to go anywhere .. Put it in the bag. This Digize is really good for digestion .. If the stomach is uncomfortable, you can apply this Digize .. in Shaa Allah, it will feel less uncomfortable .. Then you can continue eating again .. ??⠀ The stomach is comfortable, then it will be fun. walk .. isn’t it? (Refer image in gallery)

⭐SPEARMINT⭐ ⠀

EO Spearmint is the same as peppermint but it has less menthol content than peppermint. Minty scents her lighter because her menthol content is more lace. So, spearmint is more suitable for the use of children or those who are more suited to a lighter minty scent. That’s the difference between EO Peppermint and Spearmint. (Refer image in gallery)

The easiest way to make sure our family gets the power of NUTRITION. What else but NINGXIA RED! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⭐⠀ Highly anti-oxidizing, nutrients-packed supplement daily to achieve optimal health and overall wellness. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⭐⠀ In 1 bottle you can get! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☑️ Energy Booster ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☑️ Immune Booster ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☑️ Longevity & natural detoxing for body

(Refer image in gallery)

??WHY DO YOU NEED A ROLL-ON COLLECTION? ??

1. There is no need for ‘carrier oil’ because this roll-on already has a mixture of ‘carrier oil’.

2. No need to worry about the percentage of dilution that needs to be done and the digi safe roll on range will be for children, adults and seniors.

3. Easy to carry anywhere; No need to worry about bringing a lot of essential oils, just bring a roll on and you are ready to enjoy on the go, whenever needed anywhere.

4. Children can use it safely; There is no need to worry about the expensive essential oil spilling, in fact, by using essential oil roll on we can train children to practice it so that they are protected naturally and easy for them to take anywhere.

Best can? easy, simple and fast .. (Can refer to the picture in the gallery)

??YOUNG LIVING SHAMPOO??

Shampoo is the hardest toiletries to find that suits Bie .. Because, before this, Bie always had a headache, and it can be said that every day Bie would apply wind oil or balm on the scalp (whole head) ..

A lot of hair falls out .. Until someone reprimands the hair for getting thinner and the scalp visible .. There are all kinds of Bie try shampoo brands .. But it doesn’t suit Bie .. Until Bie tries this shampoo from Young Living. (Image referred to in gallery)

?? YOUNG LIVNG SUPPLEMENT ??

Sul4zyme is the 1st ever MSM supplement with an essential oils that entered Malaysia! With KKM approval of cOurse!

What is Sul4zyme? It is an MSM Supplement! This CPO can be obtained from green plants, animals and even humans.

So, what’s his job?

✅Sulfur is the work he helps the formation of Glutathione. He is the plaque of his job as the master AntiOxidant in our body. In our body, God has created beauty, ready to be there.

But when we are exposed to the environment … It gets less and less … So we need more Glutathione … Ok! Why did YL add Wolfberry Powder in Sul4zyme niii? For this sulfur to work more efficiently, the proper amount of calcium must be present. And don’t forget that magnesium’s job is to metabolize calcium. (Refer image in gallery)

??YOUNG LIVING SUNSCREEN??

SUNSCREEN is a must -wear item EVERY DAY! Many people wear sunscreen because they don’t want to be black, right? If you want to go to the beach, or the island, you’re just busy looking for sunscreen … right? We should use this sunscreen to protect our skin from UVA / UVB. (Refer image in gallery)

??YOUNG LIVING LOTION ??

This Lavender Young Living lotion is not the same as other lotions .. It really doesn’t have a sticky feeling .. Our hands look moist and not greasy ..

Lavender hand and body lotion helps to prevent the skin from becoming dry and taut. Dry skin will quickly peel off and sores. When he’s injured, he must be sick, right?

You can apply it many times if the skin feels dry .. I like to apply this lotion for a long time in the aircond .. For those who have the same taste as you, you can try using this lotion .. If it helps, Alhamdulillah .. ?? ( Refer image in gallery)

 

Malay

Kita sentiasa inginkan kehidupan yang bahagia, namun ada kalanya kesibukan menjadikan kebahagiaan yang ingin dicapai itu sukar. Tetapi, dengan beberapa amalan mudah setiap hari pasti boleh meningkatkan tahap keceriaan anda.

Daripada amalan kesihatan seperti tidur yang cukup dan bersenam untuk memperbaiki teknik bertafakur dan penetapan matlamat, amalan kegembiraan ini sering terdapat dalam jadual mereka yang bahagia. Dan yang paling menarik ialah, terdapat minyak pati yang boleh digunakan untuk setiap amalan tersebut!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨✨Jom kita mulakan dengan set PPREMIUM STARTER KIT yang sememangnya berbaloi-baloi dan sesuai untuk mereka yang baru nak mengenali essential oil dari Young Living. (Boleh lihat set starter kit di dalam gallery).

??TOP ESSENTIAL OIL??

⭐LEMON⭐

Lemon ni adalah essential oil yang dihasilkan secara cold-pressed daripada kulit Lemon. Kulit adalah bahagian yang paling padat nutrien dari Lemon dari segi fitonutrien larut dlm lemak dan ia juga kaya dgn d-limonene yang mempunyai antioksidan yang tinggi dalam melawan kanser ia mampu membersihkan toksin dari mana-mana bahagian badan dan digunakan secara meluas untuk merangsang saliran limfa, untuk meremajakan tenaga, membersihkan kulit dan bertindak sebagai pengusir serangga. (Boleh lihat gambar di gallery)

⭐THIEVES⭐

Thieves pula memang terbukti boleh melawan virus. Thieves ni sememangnya resipi yang diblend oleh penyamun. Waktu itu ramai yang mati akibat wabak “bubonic plague” tetapi 4 orang penyamun dengan senang hati merompak rumah dan kubur orang2 yang mati akibat wabak ini tanpa dijangkiti. Setelah diselidik, akhirnya 4 penyamun tu dedahkan rahsia resipi dia orang ” THIEVES Vinegar” yang telah menyelamatkan ramai penduduk dari wabak penyakit tersebut. (Refer gambar di gallery)

⭐LAVENDER⭐

Lavender adalah essential oil yg paling versatile dan paling polular di seluruh dunia dan boleh digunakan dari bayi sehingga dewasa.

Nak tau macam mana Lavender eo ni boleh bantu anda secara menyeluruh dalam kehidupan seharian?                                                                                            ✅ Sakit fizikal: Terhiris jari dengan pisau ketika memotong makanan di dapur – sapu dengan EO lavender

✅ Tips kecantikan: Campur eo lavender dalam shampoo. Boleh juga campurkan beberapa titis eo lavender pada moisturizer. untuk wajah dan kulit agar menjadi lebih halus.

✅ Mentally exhausted selepas berhempas pulas dengan kerja harian, diffuse lavender untuk dapatkan tidur lena. (Refer gambar di gallery)

⭐PEPPERMINT⭐

Yang baru nak berjinak-jinak dengan essential oils, wajib ada ni.. Confirm terus jatuh cinta.. Kenapa? sebabbbb..⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️Dia lah untuk fokus⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️Dia lah untuk pening, mual nak muntah⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️Dia lah untuk hilangkan rasa mengantuk⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️Dia lah untuk legakan pernafasan⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️Dia lah untuk sakit perut⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️Dia lah untuk gatal-gatal manja⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️Dia lah untuk nak bagi segar⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️❤️Dia lah jugak nak bagi kurus⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Semua lah dia sapu.. siapa dia tu? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
mestilah PEPPERMINT ESSENTIAL OIL.. (Refer gambar di gallery)

⭐RC⭐

Minyak ni bukan lan ‘minyak ajaib’ , Tapi dapat support any respiratory issue dan boost immune system. RC ni antara eo yang hot selling dikalangan parents yang mula sedar akan kebaikan dan kepentingan Natural Product untuk anak-anak mereka. (Refer gambar di gallery)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
❤️ Untuk memulakan hari yang baru, rasa bersemangat, bertenaga, dan tenang sangat lah penting.. Dengan aroma dari RC ini in Shaa Allah dapat merangsang mental dan fizikal kita.. (Refer gambar di gallery)

⭐PURIFICATION⭐⠀⠀⠀

Siapa tak nak guna bahan semula jadi untuk kebaikan seisi rumah kan?                            Nak buat fabric spray, penyegar udara, dan menghilangkan bau yang kurang enak, maka Purification adalah salah satu essential oil yang patut dicuba. Aroma yang dikeluarkan oleh Purification ni sangat segar dan menggembirakan … sangat fresh.. (Refer gambar di gallery)

⭐COPAIBA⭐

COPAIBA ni bersifat MAGNIFIER.. ?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dia membantu essential oil lain untuk memberi kesan 2x ganda kebaikan setiap essential oil.. Best kan…Contohnya, kalu guna Peppermint tak jalan, boleh layerkan dengan COPAIBA.. in Shaa Allah berkesan.. (Refer gambar di gallery)

⭐PANAWAY⭐⠀

“Aduhh.. sakitnya pinggang.. “⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
“Lengunya bahu ni”⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
“Sakitnya kaki”⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Setiap hari, mesti ada kan rungutan-rungutan macam ni? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Terus je capai EO Panaway ni kat tempat yang lenguh tu.. atau sebelum tidur, sapu EO Panaway ni kat tapak kaki.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
in Shaa Allah bangun pagi esok, lenguh-lenguh tu dah tak terasa.. nak mulakan hari baru pun rasa lebih bersemangat.. ❤️   ?Pain~ pain~ go away~ come again another day~?  (Refer gambar di gallery)

⭐FRANKINCENSE⭐⠀⠀⠀⠀⠀

The King of Oils comes in the Starter Bundle Kit?

?? Membantu untuk tidur yang lebih lena

?? Tenangkan badan

??Untuk kulit berseri

??Fikiran fokus yang jelas

??Untuk sokongan sel badan penuh

??Baik untuk menaikkan semangat, meditasi & landasan

(Refer gambar di gallery)

⭐DIGIZE⭐

Siapa suka jalan-jalan cari makan? Kalau pergi travel, tak mungkin xnak cuba makanan kat tempat orang kan?Lepas tu korang akan rasa perut tak selesa sebab dah macam-macam makanan masuk perut kan? ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sebab tu la korang jangan tinggalkan Digize ni kalau nak pergi mana-mana.. Masukkan je dalam beg. Digize ni memang bagus untuk digestion.. Kalau perut tak selesa boleh la apply Digize ni.. in Shaa Allah kurang la nanti rasa tak selesa tu.. Lepas tu boleh sambung makan lagi.. ??⠀Perut dah selesa, baru la seronok nak berjalan.. tak gitu? (Refer gambar di gallery)

⭐SPEARMINT⭐⠀

EO Spearmint sama je dengan peppermint tapi dia punya kandungan menthol kurang daripada peppermint. Minty aroma dia lebih ringan sebab kandungan menthol dia lebih renda. Jadi, spearmint lebih sesuai untuk kegunaan anak-anak atau mereka yang lebih sesuai dengan minty aroma yang lebih ringan. Itulah perbezaan EO Peppermint dan Spearmint ni. (Refer gambar di gallery)

Cara paling senang untuk pasti kan keluarga kita dapatkan the power of NUTRITION. Apa lagi kalau bukan NINGXIA RED! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⭐⠀Highly anti-oxidizing, nutrients-packed supplement daily to achieve optimal health and overall wellness.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⭐⠀In 1 bottle you can get! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☑️ Energy Booster⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☑️ Immune Booster⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☑️ Longevity & natural detoxing for body

(Refer gambar di gallery)

??KENAPA ANDA PERLU ADA COLLECTION ROLL-ON ???

1. Tidak perlu ‘carrier oil’ sebab roll-on ni memang dah ada campuran ‘carrier oil’.

2. Tidak perlu risaukan tentang peratusan pencairan yang perlu dilakukan dan range roll on selamat digi akan untuk kanak-kanak, dewasa dan warga emas.

3. Mudah dibawa ke mana-mana; Tidak perlu risau untuk bawa banyak – banyak minyak pati, hanya perlu bawa roll on dan anda siap untuk menikmati secara on the go, pada bila bila masa di perlukan di mana jua.

4. Anak – anak boleh gunakan dengan selamat ; tidak perlu risau minyak pati yang mahal itu tumpah, malahan dengan menggunakan essential oil roll on kita boleh melatih anak – anak mengamalkannya agar mereka terpelihara secara natural dan mudah untuk mereka bawa ke mana – mana.

Best kan? ? senang, mudah dan cepat.. (Boleh refer gambar dalam gallery)

??YOUNG LIVING SHAMPOO??

Shampoo adalah toiletries yang paling susah nak cari yang sesuai dengan Bie.. Sebab, sebelum ni, Bie memang selalu sakit kepala, dan boleh dikatakan hari-hari Bie akan sapu minyak angin atau balm kat atas kulit kepala (seluruh kepala)..

Rambut memang banyak yang gugur.. Sampai ada yang tegur rambut makin nipis dan nampak kulit kepala.. Dah macam-macam jenama shampoo Bie try.. Tapi tak sesuai dengan Bie.. Sampai la Bie try shampoo dari Young Living ni. (Gambar refer di gallery)

?? YOUNG LIVNG SUPPLEMENT ??

Sul4zyme is the 1st ever MSM supplement with an essential oils yang masuk Malaysiaaaa! With KKM approval of cOurse!

Apakah itu Sul4zyme? la adalah MSM Supplement!. MSM ni boleh didapati dari green plants, animals dan juga manusia.

So, apa tugas dia?

✅Sulfur ni kerja dia membantu pembentukkan Glutathione. Dia ni plak tugas dia sebagai master AntiOxidant dalam badan kita. Kat badan kita mmg Allah dah cipta cantik siap2 ada dah.

Tapi bila kita terdedah kpd persekitaran… Makin lama makin berkurang… Jadi kita memerlukan lebih Glutathione nii… Ok! Kenapa pula YL tambahkan Wolfberry Powder dlm Sul4zyme niii? Utk Sulfur ni bekerja dgn lebih efficicient, the proper calcium amount must be present. Dan jgn lupa yg magnesium tugasnya metabolize calcium. (Refer gambar di gallery)

??YOUNG LIVING SUNSCREEN??

SUNSCREEN adalah item yang wajib dipakai SETIAP HARI! Ramai yang pakai sunscreen sebab tak nak hitam kan? kalau nak gi pantai, atau pulau, baru sibuk nak cari sunscreen.. kan?Kita sepatutnya pakai sunscreen ni untuk melindungi kulit kita daripada UVA / UVB. (Refer gambar di gallery)

??YOUNG LIVING LOTION ??

Losyen Lavender Young Living ni, memang tak sama dengan losyen lain.. Memang tak ada rasa melekit tu.. Tangan kita nampak lembap dan tak beminyak..

Lavender hand and body lotion membantu untuk mengelakkan kulit menjadi kering dan tegang. Kulit kering akan cepat mengelupas dan luka. Bila dah luka, semestinya la sakit kan?

Boleh je apply banyak kali kalau rasa kulit dah mula kering.. Bie suke apply losyen ni kalau lama dalam aircond.. Pada yang ada rasa yang sama macam bie, boleh la try guna losyen ni.. Kalau membantu, Alhamdulillah.. ?? (Refer gambar di gallery)

 

 

 

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Vacancy

No vacancy

Events

JULY END PROMO !

July 25, 2021 – July 31, 2021

Customer Review

Ciksu

Ciksu ada cramp kaki..Lepastu drop panaway, hilang rasa yang sakit dekat betis yang biasanya rasa heavy tu.. Alhamdulillah

Nurul

Best grab starter kit ni... memang berbaloi!

Naurah

Best guna digize.. Semalam rasa tak selesa mual bila makan banyak.. Sapu digize kat perut dan bawah tapak kaki sikit terus keluar angin.

15577 Taman Sri Gelang, Gong Badak, 21300 Kuala Terengganu.